Săptămâna trecută a fost adoptat la Senat, în calitate de cameră decizională, proiectul "Legii manualului școlarului". Conform acestui proiect, se dorește o clarificare a regimului manualului școlar de bază în învățământul preuniversitar, astfel încât elevii să aibă pe bănci aceste manuale de care depind pregătirea lor. 

Proiectul a fost inițiat de parlamentarii social-democrați și prevede faptul că manualele școlare sunt considerate bunuri de interes public, iar Ministerul Educației le achiziționează din fonduri provenite de la bugetul de stat, având drepturi de publicare, respectând termenele legale privind derularea etapelor licitațiilor școlare.

CITEȘTE ȘI: Reușite și premii importante pentru elevii clasei de canto din cadrul Centrului Cultural Florica Cristoforeanu din Râmnicu Sărat

Concret, până în prezent editurile se ocupau de elaborarea și editarea manualului școlar, având drepturi de publicare, iar orice modificare ulterioară asupra manualului se putea realiza doar cu acordul acestora, însă de data aceasta, prin intermediul acestei măsuri legislative, manualele vor fi scrise de profesori și colaboratori ai Ministerului Educației Naționale, acesta devenind proprietar exclusiv al manuscriselor ori al produselor informatice aferente.

Asupra acestui subiect deosebit de important pentru actuala lege a educației a fost prezentat, într-un interviu acordat publicației județene RamnicPress și de către senatorul râmnicean Sbîrnea Liliana care a făcut un rezumat a ceea ce înseamnă proiectul "Legii manualului școlar".

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=URPwBk8cZGo{/youtube}

Vremea

Please provide full credentials information

Online acum

Avem 69 vizitatori și nici un membru online