În perioada 14 - 18 octombrie peste 1300 de parlamentari din întreaga lume și-au dat întâlnire la Geneva în cadrul celei de-a 139-a Adunare a Uniunii Interparlamentare, organizație cu vocație mondială ce reunește parlamentele statelor suverane.

Întâlnirea a avut mai multe teme de dezbatere, printre care tehnologie, știință și inovare, însă Adunarea a acoperit și alte subiecte sensibile, printre care fenomenul fake-news (știri false), sexismul, hărțuirea în parlamente, dezarmarea, combaterea terorismului precum și drepturile omului. La acest eveniment internațional a luat parte și parlamentarul de Râmnic, senatorul Sbîrnea Liliana.

CITEȘTE ȘI: OFICIAL: Legea "anti lene" a intrat în vigoare. Asistații sociali riscă să își piardă ajutorul minim garantat

Parlamentarul a avut, printre altele și o intervenție în cadrul forumului femeilor parlamentar din cadrul UIP139 de la Geneva. În contextul dezbaterilor privind tema egalității între sexe în domeniul științei și tehnologiei, Sbîrnea a subliniat rolul esențial pe care îl are educația în implicarea femeilor în aceste domenii importante. România ocupă locul 20 la nivelul întregii Uniuni Europene în ceea ce privește reprezentarea femeilor în aceste sectoare. În urma unor soluții legislative propuse, tinerele au fost încurajate să urmeze o carieră științifică. 

Vremea

Please provide full credentials information

Online acum

Avem 50 vizitatori și nici un membru online