Într-o postare a lui Raul Florescu, acesta vorbește de o serie de nereguli și "legături periculoase" a candidatului PNL la funcția de primar al Râmnicului Sărat.  Sub titlul "Viorel Holban - Părintele banului public", Florescu atrage atenția asupra integrității candidatului liberal, în condițiile în care acesta s-ar afla în mijlocul mai multor "legături periculoase".

Citește mai departe...
Write comment (0 Comments)
Write comment (0 Comments)
Write comment (0 Comments)

Intervalul 2008 - 2016 a însemnat pentru municipiul Râmnicu Sărat o perioadă de grea încercare, atât din punct de vedere politic cât și financiar. Fostul edil al municipiului, actual candidat la funcția de primar din partea PNL a îndatorat râmnicenii, prin nenumăratele împrumuturi contractate pentru a pune în aplicare o serie de proiecte de investiții.


În ultimii patru ani, actualul primar a reușit să stingă datoriile lăsate de fostul primar către diferite instituții bancare.
"Concret, în cei patru ani, primăria Râmnicu Sărat a plătit datorii în valoare de 3,5 milioane de euro. Datoriile au reprezentat credite luate de primărie în perioada 2008-2016, în mod special pentru asfaltarea străzilor. Au fost împrumutate în acea perioadă peste 5 milioane de euro, doar pentru străzile Bld. Eroilor, Șoseaua Puiești, Strada Industriilor, Bld. 1 Decembrie 1918, făcându-se un împrumut de circa 3 milioane de euro.", a scrie Sorin Cîrjan pe pagina sa de socializare.

CITEȘTE ȘI:RÂMNICU SĂRAT: Continuă modernizarea cartierelor Anghel Saligny și Slam Râmnic
"Pentru o parte din acele lucrări prețul a fost plătit între 2016-2020! În această perioadă nu am luat alte împrumuturi, iar în acest moment gradul de îndatorare al primăriei este sub 5%, cel mai mic din ultimii 10 ani!
Datorită stabilității financiare de astăzi,   putem împrumuta cca. 3 milioane de euro, sumă care ne va permite cofinanțarea proiectelor aprobate.
Deci, cu 3 milioane de euro vom cofinanța proiecte de peste 40 de milioane de euro! În cei patru ani nu am plătit doar datorii, ci am asigurat buna funcționare a orașului, alocând sume mai mari ca în alte perioade școlilor, spitalului, investițiilor în infrastructura orașului.", a mai scris actualul primar într-o postare pe pagina sa de socializare.

Write comment (0 Comments)
Write comment (0 Comments)
Write comment (0 Comments)
Write comment (0 Comments)
Write comment (0 Comments)
Write comment (0 Comments)
Write comment (0 Comments)

Senatorul râmnicean Sbîrnea Liliana a postat, pe pagina sa de socializare, un caz al unui asistent medical din cadrul spitalului din Râmnicu Sărat, în prezent unitate de suport pentru tratarea cazurilor de persoane confirmate cu Coronavirus.

"O doamnă asistenta în combinezon, din spitalul declarat tampon din Rm. Sărat, mi-a semnalat zilele trecute o nedreptate cu privire la modul de acordare a stimulentului de 2500 lei care se acordă doar în perioada stării de urgență! Avand in vedere faptul că numărul celor tratați în perioada stării de alertă a crescut, m-am apucat de treabă și am formulat un amendament care, cu sprijinul colegilor mei deputați Dobrica Ionela și Petre Florin Manole a trecut de comisia de muncă.


Amendamentul corectează ordonanța guvernului 64/2020 și acest stimulent va fi acordat și pe perioada stării de alertă!
Dacă doamna asistentă n-ar fi avut curajul să mă sune, situația ar fi rămas nerezolvată!!!
Amendamentul
La articolul unic, la pct .1, se completeaza alin(1) si (5) dupa cum urmeaza:
„(1) Se aproba acordatea unui stimulent de risc in cuantum de 2500 de lei brut pe luna, pe perioada starii de urgenta si starii de alerta , din fondul de salarii al unitatii angajatoare, prin transferuri din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate sau, dupa caz, de la bugetul de stat, de la Titlul VI- „ Transferuri intre unitati ale administartiei Publice” sau de la alte titluri unde sunt bugetate sume cu aceasta destinatie prin ordonatorul principal de credite pentru urmatoarele categorii:
.......”
Dupa alineatul (5) se introduce un nou alineat, alin. (5.1), cu urmatorul cuprins:
„(5.1 ) categoriile de persoane mentionate la alin .(1) beneficiaza de un singur stimulent de risc acordat lunar pe durata starii de urgenta si starii de alerta, chiar daca acestea isi desfasoara activitatea in una sau mai multe unitati angajatoare, conform legii", a scris senatorul râmnicean, Sbîrnea Liliana pe pagina sa de socializare.

Write comment (0 Comments)
Write comment (0 Comments)
Write comment (0 Comments)
Write comment (0 Comments)

Autoritățile din municipiul Râmnicu Sărat iau în calcul posibilitatea atribuirii gestiunii serviciului de iluminat public către un operator specializat. Măsura este necesară în contextul în care rețeaua de iluminat public din Râmnicu Sărat este veche, asemenea majorității municipiilor din țară, și se confruntă adesea cu întreruperi de funcționare ceea ce generează cheltuieli mari pentru reparații.

Citește mai departe...
Write comment (1 Comment)
Write comment (0 Comments)

Așa cum a procedat încă de la înființare, deși mic și cu posibilități materiale reduse, partidul nostru se implică și are soluții la problemele cu care se confruntă țara. Nu uităm însă că viitorul îl reprezintă generațiile care acum încă nu știu să citească sau să  scrie dar aduc bucurie în orice cămin prin simpla lor prezență. Și cum ieri a fost ziua lor, a copiilor din întreaga Românie, PRO România, prin organizațiile municipale din Buzău și Râmnicu Sărat, s-a gândit să le facă o bucurie, și să amenajeze în două grădinițe locuri de joacă dotate cu echipament modern achiziționat din fonduri proprii.

Citește mai departe...
Write comment (0 Comments)

În urma scandalului politic iscat de candidatul liberal pentru funcția de primar al municipiului Râmnicu Sărat, atunci când acesta, în încercarea sa de a mai câștiga capital de imagine, a lansat pe piață ideea conform căreia, în urma realizării unui sondaj de opinie, acesta ar avea prima șansă în lupta cu principalul contracandidat, reprezentantul Partidului Social Democrat, Sorin Cîrjan, reprezentanții PRO România au prezentat un punct de vedere care îi diminuează credibilitatea candidatului PNL.

Citește mai departe...
Write comment (1 Comment)
Write comment (0 Comments)

În week-end, PRO România Rm. Sărat a continuat campania noastră de ajutorare a semenilor, prin împărțirea de măști în cele mai aglomerate zone ale municipiului. Acțiunea, la care au participat mai mulți tineri din Organizație, coordonați de Ciprian Barbu, alături de Dimitriu Costel și Mocanu Antonel, a fost bine primită printre râmniceni, care nu au putut să nu observe că noi suntem singurii cărora le pasă, celelalte formațiuni politice așteptând probabil începutul campaniei electorale pentru a veni în mijlocul lor cu promisiuni și minciuni fără acoperire.

Citește mai departe...
Write comment (0 Comments)

Vremea

Please provide full credentials information

Online acum

Avem 108 vizitatori și nici un membru online