Stiri de Vrancea

Tur ghidat în Vrancea cu ocazia ZIlei Unirii Principatelor

Primăria Municipiului Focşani organizează, pe 24 ianuarie, un tur ghidat al municipiului Focşani, cu ocazia aniversării a 164 ani de la Unirea Principatelor Române, a informat, miercuri, administraţia locală.

„Primăria Municipiului Focşani, prin Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică, îi invită pe focşăneni să participe la un tur ghidat inedit care va fi organizat în data de 24 ianuarie 2023, cu ocazia aniversării a 164 ani de la Unirea Principatelor Române. Turul va fi realizat de ghidul de turism Florin Sima şi va fi dedicat ‘Focşaniului multicultural din perioada interbelică, oraşul în care au convieţuit români, armeni şi evrei’. Cu această ocazie, colecţionarul Petru Mincu va prezenta mai multe fotografii din perioada interbelică, cu imobile din Focşani aparţinând comunităţii armeneşti”, se arată într-un comunicat de presă al primăriei Focşani.

Punctul de întâlnire va fi Monumentul Unirii din Piaţa Unirii, la ora 9,30, de unde se va pleca la Biserica „Sfânta Înviere” şi cimitirul armenesc din cartierul Gară CFR, unde Florin Sima va prezenta istorii uitate cu arome de ceai, cafea şi mirodenii orientale, dar şi o frumoasă poveste despre meşterii pantofari armeni.

Turul ghidat va continua pe Strada Republicii din Focşani, cu vizita la Biserica Armenească „Sfânta Maria” şi mai departe, către Sinagoga din Focşani.

Turul va trece rapid pe la bustul părintelui arhitecturii moderne româneşti Ion Mincu, pe la vechea Prefectură Putna, pe vechea Stradă Mare din Focşani şi se va finaliza la Borna de Hotar, poate cel mai reprezentativ monument al Focşaniului, care stă mărturie a evenimentelor de la 24 ianuarie 1859.

Transferul participanţilor se va face cu autobuzele electrice puse la dispoziţie de TPL Focşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *