„Astăzi mănânc câine pentru că mi-e foame”: Din ce în ce mai mulți oameni aleg carnea de câine: Care e motivul

Preţurile în creştere ale alimentelor de bază şi informaţiile false despre proprietăţile medicinale au făcut ca mulţi oameni să mănânce din ce în ce mai des carne de câine în Indonezia. Restaurantele specializiate în acest sortiment s-au înmulţit în ciuda campaniilor organizaţiilor pentru protecţia animalelor. Se estimează că aproximativ 7 la sută din cei 270 de milioane de locuitori ai Indoneziei consumă carne de câine.

„Astăzi mănânc câine pentru că mi-e foame”, a declarat un client pentru Al Jazeera între două guri de carne de câine la grătar, la restaurantul Lau Dimbo Simalem din Medan, din regiunea indoneziană Sumatra de Nord.

Restaurantele cu carne de câine se găsesc peste tot în Medan, unde populaţia indigenă Batak este cunoscută pentru gustul lor pentru această proteină. Se estimează că aproximativ 7 la sută dintre indonezieni mănâncă carne de câine, potrivit Dog Meat Free Indonesia, un grup care face campanie împotriva comerţului cu carne de câine.

Deşi 87 la sută din cei 270 de milioane de locuitori ai Indoneziei sunt musulmani şi consideră că produsele din carne de câine sunt interzise, la fel ca şi carnea de porc, aproximativ 9 la sută din populaţie este creştină.

Carnea de câine este cel mai des consumată în zonele predominant creştine ale ţării, cum ar fi Sumatra de Nord, Sulawesi de Nord şi Nusa Tenggara de Est, unde doar 9 la sută din populaţie este musulmană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *