Pe pagina de Facebook a Poliției Române a fost publicată o postare care a devenit rapid virală în mediul virtual și care face referire, mai mult sau mai puțin direct, la Poliția Locală.

Postarea vine după un comunicat de presă al Poliției Locale Constanța care anunța confiscarea a sute de legături de pătrunjel din piețele din municipiu: "Au fost confiscate 87 de kilograme de legume-fructe, 273 legături de verdeață, 6 litri de băuturi alcoolice și 73 de articole de îmbrăcăminte. (...) Pe această cale lansăm un avertisment puternic, însă deosebit de ferm, cu privire la toți cei care abordează practici comerciale în această manieră că reacția Direcției Generale Poliția Locală Constanța va fi una legală și extrem de riguroasă" se arată în respectivul comunicat de presă transmis pe 19 octombrie. De la această postare a stârnit un val de comentarii amuzante și extrem de acide la adresa Poliției Locale și la practicile acesteia de a confisca verdeață de la bătrâni ori de a pune gând rău spărgătorilor de semințe. 

În contrapartidă, Poliția Română a publicat miercuri o postare prin care făcea referire la "povestea pătrunjelului". 

CITEȘTE ȘI: Poliția Română îi încurajează pe șoferi să nu mai folosească flash-urile în trafic. Iată ce argumente au

"Mă numesc Petroselinum Crispum, dar toți mă știți de Pătrunjel. Am crescut la țară, dar când m-am făcut mai mare m-am mutat la oraș, într-o piață, alături de ceilalți membri ai familiei mele de verdețuri.

Am fost avertizat de ei că s-ar putea să fiu confiscat dacă nu am prețul afișat, dar până acum, singurii polițiști care au venit la standul meu m-au cumpărat, m-au dus acasă la familiile lor, m-au tocat mărunt și m-au presărat într-o supă caldă pe care au savurat-o împreună.

Se pare că au fost doar legende urbane ale rudelor mele din familia Cannabaceae... poate știau ele altceva.

Poliția Română nu confiscă pătrunjel! Ne-am înteles, da?! Hai... că nu e ceva inextricabil!".

Vremea

Please provide full credentials information

Online acum

Avem 51 vizitatori și nici un membru online