Situație de-a dreptul halucinantă în curtea Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat. După o serie de investiții considerabile în mai multe compartimente ale unității spitalicești din municipiul Râmnicu Sărat, oamenii continuă să aibă de suferit din pricina lipsei acute de bani și a numărului insuficient de medici.

Recent, pe adresa redacției, ne-a fost transmis un clip video în care doctorul primar Rânja Paul Eugen poartă o discuție telefonică cu un superior din care reiese faptul că spitalul râmnicean stă foarte prost la capitolul financiar, iar "urgențele sunt trimise acasă din cauza lipsei fondurilor". Conform imaginilor, Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat "nu mai are voie să interneze" pentru că "nu mai sunt bani de la Casă" (n.r. Casa de Asigurări). În cadrul respectivelor imagini, medicul poartă o discuție telefonică, cel mai probabil cu un director medical , în care se plânge de faptul că "superiorul" nu l-a apărat în cazul unei probleme medicale apărute recent în unitatea spitalicească, tocmai din cauza lipsei banilor.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE ROMÂNI: S-a schimbat modul în care se îngroapă morții. Puteți primi amenzi de până la 10.000 de RON

Pentru că situația din spital este de-a dreptul disperată, medicul recunoaște că "(...) trimitem acasă urgențele care mor". În acest context este adus în discuție cazul unui pacient din satul Sălcioara, comuna Ghergheasa, care a încetat din viață la începutul lunii septembrie. Conform informațiilor, pacientul s-ar fi prezentat la unitatea medicală din Râmnic, iar medicii de aici, după ce l-au consultat și i-au recomandat o serie de medicamente, l-au trimis acasă, însă la scurt timp acesta a murit. Până la apariția acestui clip în presă nu se cunoșteau prea multe informații despre cazul bărbatului din Ghergheasa care și-a pierdut viața după o vizită la spitalul râmnicean, probabil și pentru că medicii care l-au avut în evidență nu au vrut să vorbească de adevăratele probleme din interiorul unității medicale. 

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=BIxvQlLuClM{/youtube}

Vremea

Please provide full credentials information

Online acum

Avem 82 vizitatori și nici un membru online