După ce a scăpat ca prin minune din accidentul aviatic de la Moscova, unde s-a prăbușit cu un avion, pe 4 noiembrie 1957, generalul Nicolae Ceaușescu, la acea vreme având vârsta de 39 de ani și aflându-se în postura de al doilea om din Ministerul Forțelor Armate, se deplasează personal, în localitatea vrânceană Vadu Roșca, unde țăranii se opuneau colectivizării.

Citește mai departe...
Write comment (1 Comment)
Write comment (1 Comment)
Write comment (2 Comments)

Conform ultimelor dezvăluiri din presa județeană despre manevrele conducerii Companiei de Apă, unde directorul instituției Ionel Tescaru a "scăpat" pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acționarilor Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008, un asterix prin care încerca să facă primarii UAT-urilor membre ADI părtași la o situație pe care operatorul județean de apă și canalizare o ține ascunsă de ani de zile și anume, faptul că apa furnizată de companie nu este conformă cu standardele de consum.

Citește mai departe...
Write comment (0 Comments)

Mai mulți foști sau actuali aleși ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) fac obiectul unei puternice suspiciuni de corupție, potrivit AFP. Politicienii suspectați provin din cele 47 de state membre ale Consiliului Europei. Concret, acești politicieni sunt suspectați ca ar fi fost "cumpărați" de autoritățile azere din Baku în schimbul votului lor, în ianuarie 2013, în cazul unui raport care denunța situația prizonierilor politici din fosta republică sovietică. Pe această listă neagră apare și numele liberalului buzoian Cezar Preda, care este acuzat, printre altele, că ar fi avut interese de afaceri în zona Azerbaidjanului. Conform raportului unei comisii de anchetă internă a APCE, în ultimii ani, în timp ce Azerbaidjanul făcea lobby pe lângă acest organism, raportorii privind respectarea drepturilor omului au fost selectați mereu din rândul politicienilor "prieteni" ai statului respectiv.

Citește mai departe...
Write comment (0 Comments)

Dacă toate vor merge cum trebuie în țară, probabil că la 1 ianuarie 2019, România va prelua, pentru un interval de șase luni, președinția Consiliului Uniunii Europene. Chiar și așa, echipa care se va ocupa de acest mandat, în centru aflându-se membrii guvernului condus de Viorica Dăncilă, s-a remarcat prin nenumărate gafe. Printre acestea o aducem în prim-plan doar pe cea în care, la sfârșitul lunii iunie, în încercarea de a răspunde acuzațiilor aduse de Opoziție prin moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, Dăncilă a vorbit despre importanța preluării președinției Consiliului European, neștiind că încurcă două instituții europene diferite.

Citește mai departe...
Write comment (0 Comments)

Site-ul Incomod de Prahova a publicat recent o informație conform căreia înainte de Crăciun, Constantin Boșcodeală a fost audiat în calitate de martor la DNA Ploiești. Fostul edil buzoian a fost chemat alături de ultimii doi președinți ai PSD central, Victor Ponta și Liviu Dragnea, pentru a spune tot ceea ce știe despre numirea buzoiecei Ionela Dobrică, actual deputat din partea PSD, în două funcții guvernamentale din cadrul Ministerului Comunicațiilor.

Citește mai departe...
Write comment (0 Comments)
Write comment (0 Comments)

În acest week-end organizația locală a PSD Râmnicu Sărat a început o campanie agresivă de manipulare a râmnicenilor și-așa sărăciți de ultimele măsuri luate de Guvern și mințiți cu așa-zisele planuri de dezvoltare a urbei. Atât scările blocurilor cât și cutiile poștate ale râmnicenilor au fost burdușite cu afișe care invită râmnicenii la o serie de așa-zise "consultații oftalmologice gratuite".

Citește mai departe...
Write comment (0 Comments)

Vremea

Please provide full credentials information

Online acum

Avem 107 vizitatori și nici un membru online