Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Un proiect de hotărâre locală dedicat municipiului Buzău a fost deja pus în dezbatere publică și, la doar câteva zile de la publicare a început să împartă buzoienii în două tabere.

Printre reglementări se poate sesiza interzicerea scuipatului pe stradă, întinderea rufelor la uscat în balcoanele care nu sunt închise, scuturatul covoarelor pe geam sau pictarea fațadelor blocurilor cu vopsea grafitti. Dacă proiectul de hotărâre locală va trece de votul aleșilor locali, cei prinși că încalcă aceste reguli vor fi amendați.

CITEȘTE ȘI: Condiții mai bune în Spitalul din Râmnicu Sărat. Încă o secție a fost modernizată

Chiar dacă o parte dintre buzoieni sunt de acord cu propunerile primarului Toma, există și o altă tabără, destul de numeroasă, care se opun acestor reguli de bun simț. Prin introducerea acestor reglementări se dorește ca Buzăul să aibă un regim propriu al codului de bune maniere. Scopul declarat al propunerilor este acela de a îndrepta comportamentul necivilizat al buzoienilor. Și pentru că în acest cadru intră și buzoienii care, de exemplu nu au balcoanele închise, aceștia și-au arâtat nemulțumirea pe rețelele de socializare. Conform reglementărilor, amenzile sunt cuprinse între 500 și 1000 de RON pentru cei care sunt prinși pe picior greșit. Totodată, potrivit reprezentanților Primăriei, regulamentul este făcut pentru "a se instaura un climat de bună conviețuire în municipiul Buzău". 

 

Vremea

Please provide full credentials information

Online acum

Avem 65 vizitatori și nici un membru online