Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Diferențele uriașe între ultimele medii de admitre la liceele din județul Buzău după repartizarea computerizată a reușit să adâncească și mai mult prăpastia valorică deja existentă între elite și absurd. Conform informațiilor publicate pe portalul Ministerului Educației, între cea mai mică medie de admitere de la Colegiul Hașdeu și ultima medie de la Colegiul Tehnic există o diferență de aproximativ 7 puncte.

Mai exact, ultimul elev admis la Hașdeu a avut o medie de 9,32, la profil "Filologie", iar ultimul admis la Colegiul Tehnic a avut media de 2,46, la profil "Mecanică". În topul liceelor din județ, după media de admitere, se află Colegiul B.P Hașdeu, unde ultima medie la profilul "Matematică-Informatică bilingv" a fost 9,87. Pe locul doi în topul liceelor din județul Buzău se află Liceul Pedagogic Spiru Haret, unde cea mai mică medie a fost 8,28. În top se mai regăsește și Colegiul Național Mihai Eminescu (8,08 - profil Filologie), Liceul Marghiloman, cu media 7,74, profil Filologie și Colegiul Național Alexandru Vlahuță din Râmnicu Sărat, unde ultima medie a fost 7,35, la profilul Științe Sociale.

CITEȘTE ȘI: Săptămâna viitoare se va redeschide secția de Oropedie de la Spitalul din Râmnic. Iată cine este noul medic ortoped

Pe de altă parte, în coada clasamentului regăsim instituții de învățământ în care media de admitere a fost de toată jena. Colegiul Tehnic – media 2,46; Liceul Tehnologic „Traian Săvulescu” Râmnicu Sărat – media 2,51; Liceul Tehnologic Ruşeţu – media 2,54; Liceul Tehnologic „V. Frunză” Râmnicu Sărat – media 2,59; Colegiul Agricol „C. Angelescu” – media 2,92. Conform acestor date, pare că este aproape imposibil de crezut că profesorii unor astfel de licee unde mediile de admitere s-au situat sub 3 vor reuși să transforme un elev slab într-unul care peste patru ani va putea obține minimum nota 6 la examenul de Bacalaureat. "Grație" ultimelor modificări ale legii naționale a educației, odată cu desființarea învățământului profesional și elevii cu medii de 1 și 2 sunt "obligați" să ajungă la un liceu și nu la o școală de arte și meserii. 

 

Vremea

Please provide full credentials information

Online acum

Avem 87 vizitatori și nici un membru online